JALKA,LUKKO JA LOKARISARJA MAASTOPYÖRIIN KAUPAN PÄÄLLE! // ILMAINEN TOIMITUS KOTIIN KAIKILLE PYÖRILLE!

Onko sähköpyörällä polkeminen todella kunnon liikuntaa? Vastaus voi yllättää

Kun rauhallisesti sähköpyörällä polkeva pyöräilijä ohittaa perinteisellä pyörällä vimmatusti sotkevan tielläliikkujan, saattaa jälkimmäinen katsoa ohittajaansa nenän vartta pitkin. Eihän kieltämättä nopea sähköpyörä tuo alkuunkaan samoja liikunnan hyötyjä kuin perinteinen munamankeli. Tuoreen Brigham Young -yliopiston tutkimus viskaa oletuksen romukoppaan. Tutkijoiden testissä kävi ilmi, että sähköavusteiset pyörät voivat tuoda täysin samantasoisen harjoituksen kuin perinteiset polkupyörät. Sähköpyörällä polkemista ei kuitenkaan koettu fyysisesti yhtä rankaksi kuin perinteisellä polkupyörällä ajamista, vaikka harjoittelu tapahtui lähes samalla intensiteetillä, tutkijat kertovat yliopiston tiedotteessa. Tutkijat toivovat tiedon rohkaisevan liikkumista vältteleviä ihmisiä sähköpyörien selkään.

Sähköpyörällä matka taittui nopeammin ja mukavammin

Tutkimukseen osallistui 33 amatööripyöräilijää, joiden sydämen sykettä mitattiin urheilusuorituksen aikana. Ja tämä urheilusuoritus oli noin 10 kilometrin jyrkkiäkin nousuja sisältävä lenkki joko sähkömaastopyörällä tai perinteisellä maastopyörällä kulkien. Ensimmäisen kierroksen jälkeen osallistujat tekivät lenkin uudelleen, mutta tällä kertaa pyörällä, jota he eivät käyttäneet ensimmäisellä kerralla.

Sähköpyörällä 10 kilometrin lenkki sujui keskimäärin reilut 12 minuuttia nopeammin kuin perinteisellä maastopyörällä. Sähköpyörällä polkiessa syke oli 10 lyöntiä minuutissa matalampi kuin perinteisellä pyörällä liikkuessa. Molemmissa ryhmissä syke kuitenkin nousi rajun liikunnan intensiteettivyöhykkeelle.

Lisäksi sähköpyörällä liikkuessaan ihmiset nauttivat enemmän liikuntakokemuksesta.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit